Reserviläispiirin kevätkokous 19.8.

Alun perin Reserviläispiirin kevätkokous oli tarkoitus pitää 26.3. Heikkilän sotilaskodissa. Kokouksen alustuksen oli lupautunut pitämään Porin Prikaatin uusi apulaiskomentaja eversti Riku Suikkanen. Toivottavasti kuulemme apulaiskomentajan viestiä piirin syyskokouksessa 5.11. Korona pandemia sotki kuitenkin kaiken. Valtioneuvoston asettamat kokoontumisrajoitukset eivät mahdollistaneet kokouksen pitämistä maaliskuussa ja kokous päätettiin siirtää myöhäisempään ajankohtaan. Tämän mahdollisti oikeusministeriön ohje; yhdistysten kokoukset voidaan siirtää pidettäväksi myöhäisempään ajankohtaan, kuitenkin pidettäväksi syyskuun loppuun mennessä. Kokoukset voidaan ohjeen mukaan pitää myös säännöistä poiketen esimerkiksi etäkokouksena.

Piirihallituksen kokouksessa 28.5. päätettiin, että kevätkokous pidetään 19.8. etäkokouksena. Päätös pitää piirin etäkokouksena oli myös historiallisesti merkittävä; ensimmäinen kerta piirin kokous pidetään etänä.

Kevätkokoukseen osallistui kymmenen henkilöä, jotka edustivat kahdeksaa yhdistystä. Kokoukseen osallistujia oli fyysisesti Kaarinassa, Laitilassa Loimaalla, Naantalissa, Maskussa, Mynämäellä ja Turussa.

Piirin puheenjohtaja Minna Nenonen avasi kokouksen. Hän kertasi tilanteita, mitkä johtivat kevätkokouksen siirtämiseen. Puheenjohtaja totesi myös Korona pandemian vaikutuksia piirin ja yhdistystentoimiin kevään ja kesän aikana. Lisäksi hän totesi, että molemmat piirit, Lounais-Suomen Maanpuolustuspiiri ja puolustusvoimat ovat käynnistäneet toiminojaan elokuun alusta alkaen.

Kokouksen puheenjohtajaksi valittiin Minna Nenonen (Oripään Reservialiupseeri) Kai Sainion (Laitilan Reservinaliupseerit.), sihteeriksi valittiin piirin toiminnanjohtaja Erkki Lehmus sekä pöytäkirjan tarkastajiksi ja ääntenlaskijoiksi Sari Mastromarino (Mynämäen Seudun Reserviläiset) ja Sakari Salo (Kaarinan-Piikkiön Reserviläiset.

Kokouksessa käsiteltiin sääntöjen mukaisesti kevätkokoukselle kuuluvat asiat: toimintakertomus, tilinpäätös, toiminnantarkastuskertomus sekä vahvistettiin tilinpäätös ja myönnettiin vastuuvapaus vastuuvelvollisille. Kokous sujui puheenjohtajan hyvällä otteella sujuvasti ja osallistujien hyvällä reserviläishengellä.

Puheenjohtaja päätti kokouksen toteamalla muun muassa: pidetään käynnistetty toiminta liikkeellä, pidetään itsemme ja läheisemme terveinä hyviä hygienia ohjeita noudattamalla ja noudattamalla viranomaisohjeita. Aivan lopuksi hän toivotti hyvää kesän jatkoa ja alkavaa syksyä.